film main top

Film

Filmby Vest
Filmby Vest er en del af Tønder Kulturskole. Her foregår der mange forskellige filmaktiviteter. Hvert år har vi filmkurser for undervisere, filmundervisning for unge med professionelle filmfolk i Filmvæksthuset, og en stor skolefilmfestival for 9. klasserne i Tønder kommune - Tønder Unge Film Festival – også kaldet TUFF.

Filmvæksthuset
Drømmer du om at lære at lave film? Måske kan du noget i forvejen, men ellers har du mulighed for at lære det helt fra bunden af – med professionelle filmfolk som undervisere.
I Filmvæksthuset, som er en del af Filmby Vest, kan du lære alt om filmskabelse fra idé og manuskriptskrivning over instruktion, kameraføring, lys og lyd til klipning af færdig film.
Filmvæksthuset kører over 2 år med et grundforløb første år og et overbygningsforløb andet år.
Du skal være mellem 15 (9. klasse) og 20 år, når du søger ind.
Undervisningen foregår over 10 lørdage kl. 10 – 17 (ca. hver 3. lørdag), fra september til slutningen af april samt 1 optageweekend i marts med overnatning i Tønder.
Ud over den almindelige undervisning med masser af teori og øvelser producerer filmholdene hvert år en kortfilm under vejledning af de professionelle filmfolk.

Se undervisningsdatoer og læs mere om Filmvæksthuset og de øvrige filmaktiviteter på hjemmesiden for Filmby Vest.


Sebastian Gerdes

dummyProducer i Filmvæksthuset

Sebastian har en professionsbachelor fra den aarhusianske filmuddannelse Multiplatform Storytelling and Production. Han er uddannet dokumentarfilmsinstruktør fra California State University Monterey Bay og er desuden uddannet filmklipper fra den fynske filmskole 18Frames.

GemGemGemGemGemGemGem

 


Johannes Guttorm Thomsen

Johannes 2Filmvæksthuset

Johannes er uddannet filminstruktør fra Super8 i Aarhus og har flere kortfilm bag sig, både som instruktør og som skuespiller.

GemGemGemGemGemGemGem

bottom drawing ny